torsdag 30. oktober 2014

King's the MAN

Det siste året har jeg lest bok etter bok av Stephen King. Jeg hadde lest the Shining fra før av, men siden jeg fikk låne en liten bunke av Lars (en bunke som stadig har vokst) har jeg i tillegg lest én novellesamling - Just After Sunset - og 9 romaner til. Jeg tenkte nå å gi en liten shout-out til denne legendarisk dyktige forfatteren og et par av mine favorittbøker. De jeg har lest, i tillegg til de nevn over, er Lisey's Story, Pet Sematary, 'Salems Lot, Firestarter, 11.22.63, Misery, Joyland, Hearts In Atlantis og It.

Etter at jeg leste Lisey's Story, som var en av de første, har jeg verket etter å lese den igjen. Det har jeg nå gjort, og noen dager etter jeg leste den ut begynte jeg på første side igjen. Jeg skal ikke gå inn i detaljer, men den er virkelig blitt min all-time favorittroman. Alt jeg kan si er at karakterene er så ekte, og selv om handlingen i boken kun går over et par dager er det lang bok. Mye minner, mye tanker - tid er et issue, samtidig urelevant - og jeg elsker hvordan alt ikke avsløres med en gang. Noe felles med flere av hans bøker (bl.a It) er at de tar seg god tid. De haster ikke avgårde for å nå et klimaks, og da stresser ikke leseren heller. Man blir isteden fullstendig oppslukt i en helt annen verden og i noen andres - igjen ''ekte'' karakterers - liv.

Om du ikke har helt tid eller ro nok til å gå på en hel roman kan jeg virkelig anbefale Just After Sunset. Det er mange utrolige noveller der, og ved å lese den ble jeg veldig vant til King's skrivestil. Som en forrett til hovedmåltidet. Okay, 9 hovedmåltider så langt. Noen noveller er kun få sider lange, mens andre er på godt over 50. Min personlige favoritt er Gingerbread Girl, men N. er også helt spiselig. Jeg frydes av tanken om hvor mange bøker den mannen har gitt ut. Virkelig... les dem.

3 kommentarer:

 1. Elsker Stephen King!
  Lisey's Story er min favoritt også, selv om The Shining alltid vil ha en plass i hjertet mitt som den første, og Misery bare er latterlig bra! Carrie, Firestarter, Joyland er supre, og gled deg til Doctor Sleep!
  Men først får du kose deg med The Stand, som ligger i trappen - hvis du ikke har funnet den alt ;p

  SvarSlett
  Svar
  1. Baaare hyggelig skatten ;)
   Nyt å lese lange avdrag om ikke-viktige folk som dør og dør og dør og dør og dør...
   Heh. Neida, joda, men den er veldig bra også! innimellom. for de meste.

   Slett